Diederik Koerselman

Reichenstraße  Füssen Duitsland 2
Bezoek datum: 13-10-2023

Füssen is een charmant stadje in Zuid-Duitsland, gelegen in de regio Beieren, dicht bij de grens met Oostenrijk. Dit pittoreske stadje staat bekend om zijn historische centrum, met kleurrijke gebouwen, geplaveide straatjes en een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Füssen is ook beroemd als de toegangspoort tot het kasteel Neuschwanstein, het iconische sprookjeskasteel dat vaak geassocieerd wordt met Walt Disney.

 

Een bezoek aan Füssen is niet compleet zonder te genieten van de lokale gastronomie. Lunchen in Füssen biedt een scala aan heerlijke opties, variërend van traditionele Beierse gerechten tot internationale keukens. Typische gerechten kunnen zijn schnitzels, pretzels, en natuurlijk de befaamde Duitse worsten, vaak geserveerd met een stevig bijgerecht zoals aardappelsalade of sauerkraut.

 

Na de lunch is het een goed idee om een van de vele ijssalons te bezoeken die Füssen rijk is. Deze ijssalons bieden een uitgebreid assortiment aan smaken, van klassieke vanille en chocolade tot meer avontuurlijke opties zoals lavendel of basilicum. Het genieten van een ijsje terwijl je door de schilderachtige straatjes van Füssen wandelt, is een heerlijke manier om je bezoek aan dit charmante stadje af te sluiten.